Tips & Trucs

Waarschuwing bij gebruik Windows 10
Windows heeft het in Windows 10 onmogelijk gemaakt om te selecteren welke updates u wel en niet wilt installeren. Dit betekend dat óók de updates van de printerleveranciers automatisch worden meegenomen zonder dat u hier invloed op heeft.
Wat u hier aan kunt doen? U kunt in de software van de printer die op uw computer is geïnstalleerd (waarin u ook het reinigingsprogramma, uitlijning etc. regelt) over het algemeen aangeven dat de updates wel of niet aangeboden mogen worden. Schakel dit hier uit.
Hoe en waar u dit in de software kunt uitschakelen is overigens per printer verschillend.

Mijn printer accepteert de cartridges niet, wat kan ik doen?
Meestal wordt dit veroorzaakt doordat de lege cartridges nog in het geheugen van uw printer zitten. U kunt dit geheugen wissen door uw printer te resetten. Als u niet weet waar de reset-knop op uw printer zit, kunt u eenvoudig de stekker gedurende een uur uit het stopcontact halen, zonder dat er cartridges in de printer zitten.
Gebruikt u voor het eerst een huismerk cartridge, en zitten er in uw printer nu een mix van originele cartridges en één of meerdere huismerk cartridges? Dan is de mix vermoedelijk het probleem. Sommige printers accepteren huismerk cartridges alleen als álle cartridges van een huismerk zijn. In dat geval kunt u eenvoudig alle cartridges door het huismerk vervangen. U dient daarna doorgaans de printer te resetten zoals hierboven staat beschreven, waarna u weer kunt printen. Als u later een lege cartridge heeft, kunt u gewoon per cartridge wisselen.

Tip
Raak de chip van een cartridge nooit met uw blote handen aan.


Er komt geen inkt uit de cartridges, hoe los ik dat op?

Heeft u er aan gedacht om de strips van de beluchtings-gaatjes te verwijderen? Als dat nog niet heeft gedaan zal de cartridge vacuüm trekken, waardoor er geen inkt uit kan komen. Soms blijven er lijmresten van de strip op de cartridge achter. Zorg er voor dat de cartridge vrij is van lijmresten.
Ook zit er een enkele keer een luchtbelletje voor de “uitgang” van de cartridge. Dit kunt u verhelpen door zachtjes tegen de cartridge aan te tikken.

Het printresultaat ziet er erg streperig uit, wat kan ik daar aan doen?
Alle printers die voor elke kleur een eigen cartridge hebben, beschikken per kleur over een printkop met een spuitkanaaltje. Deze spuitkanaaltjes kunnen verstopt raken door opgedroogde inktresten. Dit gebeurd met name als u niet zo vaak print, of de printer regelmatig uit heeft staan. Het gevolg is een slecht printresultaat. U kunt dit probleem verhelpen door het reiningsprogramma van uw printer te gebruiken. Hierbij wordt de inkt met kracht door de spuitkanaaltjes gespoten, waardoor de spuitkanaaltjes weer schoon en goed doorgankelijk worden.

Firmware /software Update(s) voor de printer
Werkt uw printer naar behoren met compatible cartridges? Laat in dat geval géén firmware / software updates voor uw printer installeren. Het kan tot gevolg hebben dat de compatible cartridges dan niet meer werken.